Kommentarer: 3    Postet: 25.10.2008   Klokken: 01:41   Kategori: Blogg

Dermo = Hud
Grafisme = Tegne
Tegnehud.

Jepp, det er det jeg lider av.
Nåja.. Lider og lider.
Jeg har det ikke så fælt.
Men jeg er lei av at alle rykker unna og lurer på hva som er galt med huden min.
Sooou, her kommer litt basic info.

Altså, det ser slik ut:
 dermografisme
Det gjør ikke vondt, og det går fort over.
Og jeg fikk henta litt informasjon ved hjelp av The World Wide Web.

"Hvis huden din hovner opp etter at du har klort deg har du det som kalles dermografisme. Dermografisme er en trykkutløst elveblest reaksjon i huden."
- lommelegen.no

"Dette er forbigående, kløende hevelser som fremkalles av et moderat trykk mot huden. Det kan for eksempel forekomme linjeformede hevelser der hvor tøyet strammer. Hevelsene er mest synlige 5-10 minutter etter trykket og begynner å avta etter ca 20 minutter. Symptomene kan forverres av varme bad med frottering, fysisk anstrengelse og kulde. Tilstanden forekommer som et normalt fenomen hos en stor del av befolkningen."
-helsenytt.no

"Når huden irriteres, strømmer det væske ut av blodårene i enkelte hudområder. Dette fører til at huden hovner opp, det klør og det kan oppleves som svært ubehagelig. Det er vanlig at hudområdene til å begynne med er røde og hovne, men at de etter hvert blekner i sentrum av hevelsen. Det som er karakteristisk for elveblest er at vablene kommer og går på de ulike deler av kroppen. De kan for eksempel først komme på armene, for deretter å oppstå på brystet eller ryggen. Utslettet kan vedvare i opp til to timer på et sted før det forsvinner og oppstår et annet sted på kroppen."
-helsenytt.no

    Kommentarer: 3    Postet: 25.10.2008   Klokken: 01:41   Kategori: Blogg
Håkon   Postet: 07.03.2011  kl:16:21
Jeg "lider" av det samme :) Har aldri sett noen andre og har aldri visst hva det var, så tusen takk :) Må jo si at det er litt stilig og, men kan være plagsom til tider. Spesielt hvis det forekommer i ansiktet. Takk! :D
Ragni   Postet: 15.03.2011  kl:09:58
No problemo, Håkon. Jeg er faktisk så godt som kvitt det nå, men hadde det i to-tre år vil jeg tro. En morsom greie jeg gjorde en gang var når jeg var på konsert og skrev bandnavnet i store bokstaver over ryggen. Det så ut som scarification, og jeg fikk mange sjokkerte blikk og erklæringer om hvordan jeg var sykt hardcore. Moro!

Kult å høre at det er andre enn meg der ute.
Tor   Postet: 12.07.2011  kl:21:33
Hei!

Herlig å se at andre også har det! Jeg er 32 år og fikk dette for første gang da jeg var 6 år - vi ante ikke hva dette var før jeg fikk utredet dette i forbindelse med sesjon i militæret 18 år gammel. Da fikk jeg vite at dette var kronisk og det har aldri forsvunnet. På sommeren er jeg mindre utsatt da sollys og brunpigmenter i huden visstnok har god effekt. For meg var kløen det verste i forbindelse med dette - samt at jeg fikk noen ekstreme hevelser ved harde slag (som da jeg fikk en gympose i trynet og huden hevet seg over hele øyet mitt). Var veldig flau for dette da jeg var ung, nå er det no problemas...


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits