Kommentarer: 4    Postet: 13.11.2008   Klokken: 15:16   Kategori: Blogg

Arbeiderpartiet går inn for EUs tjenestedirektiv!   - Dagbladet og VG

Dette er jo direktivet som uten tvil vil sørge for økt sosial dumping, og elendige arbeidsforhold for utenlandske arbeidere, og som kan ha store konsekvenser for norske arbeidere også. Det kalles "fri flyt av tjenester", og går i hovedsak ut på å gjøre det "lettere å etablere tjenester i andre land enn sitt eget" (vg.no), men i bunn og grunn er det snakk om at arbeidere som drar til utlandet for å jobbe kan gå rett i jobb når de kommer, etter de samme reglene og lovene de jobber etter i hjemlandet sitt.

Høres det ikke flott ut? Joda.. Helt til du setter det ut i virkeligheten. Hvis en polsk arbeider kommer til Norge vil han bli nødt til å jobbe for lønn som kanskje kan brødfø han hjemme i Polen, men her i Norge ikke er nok til ei flaske brus en gang. I tillegg får han ikke fagorganisere seg, for det er ikke sånn det fungerer i Polen.

Altså kan norske bedrifter, byggefirmaer eller private kapitalister hente inn billig arbeidskraft fra utlandet, betale dem luselønn og la dem jobbe i elendige forhold - uten å få fagforeninger på nakken, og så sende dem tilbake til hjemlandet igjen når jobben er ferdig. Ja, for noen oppholdstillatelse i Norge kan man glemme. Man er her for å jobbe. Om du så har jobbet og bodd her i fem år (eller mer, for den saks skyld), spiller ikke det noen rolle. Det var jo bare en jobb. Og hva med de norske arbeiderene? Hva skjer med dem når arbeidsgiverene bare kan hente billig arbeidskraft fra utlandet i steden? Orker ikke tenke på det en gang..

Er det mulig å svike de norske (og utenlandske!) arbeiderene på den måten?

SKUFFA, SINT OG LEI AV RØDT SVIK!

    Kommentarer: 4    Postet: 13.11.2008   Klokken: 15:16   Kategori: Blogg
Ole   Postet: 13.11.2008  kl:21:24
You're welcome:b
Ina   Postet: 13.11.2008  kl:21:28
ARBEIDERPARTIET ER EN GJENG MED SVIKERE! AUF: GJØØØØØØR NOOEEEEE!!!!
Sofie Alice   Postet: 14.11.2008  kl:12:25
Fuck it. -.-
Tore Remi Christensen   Postet: 27.11.2008  kl:22:54
ja, jeg er litt skuffa selv, for jeg er aktiv i dette partiet...


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits