Kommentarer: 5    Postet: 02.12.2008   Klokken: 20:58   Kategori: Blogg
Mitt første kåseri EVAH.
Brukte tre kvarter på det.
Ikke mobb.

Jeg tror jeg kan si, på vegne av både meg selv og resten av Norges befolkning, at denne fæle finanskrisa har spredd stor uro og usikkerhet. Spesielt når det kommer til julehandel. Og det er så absolutt ikke bra! Her i Norge har vi nemlig en stolt tradisjon og god trening når det kommer til julestria.
Vi starter gjerne i aug
ust.
Jeg var lenge bekymret for at den økonomiske ubalansen vi ser i verden nå skulle sette en stopper for alt sammen. Hele Norge stod og trippet ved butikkvinduene. Husmødre over hele landet rev seg i håret.
Hva skulle vi gjøre?!

Heldigvis har vi fantastiske folkevalgte, og Kristin Halvorsen kom fort på banen med en forklaring som reddet landet fra nervøst julesammenbrudd. Grunnen til at vi taper så mye penger nå, er jo rett og slett at vi ikke bruker nok! Det gikk et lettelsens sukk gjennom hele vårt landstrakte land.
Finansministeren sier
bruk mer! Jula var reddet! 
Kristin oppfordret alle til å bruke mer penger, og til å overdrive julehandelen i år. Selv tar hun gjerne en ekstra runde på Karl Johan med store bæreposer etter en handletur.
Hvorfor i alle dager gjør hun det, spurte folk. Vi er jo kjempeflinke til å shoppe, vi øver hvert år fra august til desember! Vi trenger vel ikke Kristin til å vise oss hvordan... Atter en gang var landet forvirret. Men Kristin reddet selvfølgelig dagen igjen. Så folk skal se at økonomien er i orden, var svaret.
Og der har du det altså! Er du usikker på hvordan økonomien har det, er det bare å ta seg en tur til Oslo. Ser du Kristin Halvorsen lufte handleposene sine er det ingen grunn til bekymring.
Og det får jo tankene til å vandre... En annen folkevalgt, nærmere bestemt statsminister Jens Stoltenberg, har jo uttrykt sin bekymring over at så mange mister jobbene sine nå. Og han har også sagt at å skape arbeidsplasser er en av de viktigste tiltakene i en slik forferdelig krise som den vi er i nå.
Kanskje regjeringen kan ansette noen av de nylig arbeidsløse arbeiderene til å vandre litt rundt i Norges handlegater, med store smil og enda større bæreposer? Ledet an av Kristin Halvorsen?
Så får vi i det minste trygghet rundt julehandelen i år også.

    Kommentarer: 5    Postet: 02.12.2008   Klokken: 20:58   Kategori: Blogg
Stian   Postet: 02.12.2008  kl:20:55
Herlig kåseri! Jeg gir det seks av seks mulige finansministre!
Johanne   Postet: 02.12.2008  kl:21:03
veldig bra!
Ina   Postet: 02.12.2008  kl:21:17
Kjempe bra, Ragni! Jeg har alltid sagt at du er flink :D
Johanne   Postet: 02.12.2008  kl:21:50
hehe, ja ikke sant?! jeg vet ikke om mange som liker dem!
Aurora   Postet: 05.12.2008  kl:18:08
VGs overskrift var "Shopp til det svir!"Da ble hun ikke spesielt glad. x]


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits