Kommentarer: 3    Postet: 29.01.2009   Klokken: 17:48   Kategori: Blogg
fearlessvampirekillers00
Jeg tok opp en TCM-film i forrige uke, og i dag fikk jeg tid til å se den. Fearless Vampire Killers, het den. Også kjent som Dance of the Vampires. Den handler om en professor og hans trofaste læregutt på leting etter vampyrer i Trannsylvania. Skrevet og regissert av Roman Polanski,  som også spiller den småfeige læregutten. De gjør ikke en veldig imponerende jobb, og ender opp med å hjelpe vampyrene snarere enn å kvitte seg med dem, men filmen er allikevel underholdende og på grensen til morsom, trass litt dårlig humor og klisjéer bare TCM kan gå gode for. Jeg likte filmen veldig godt, i hvertfall som ettermiddagsunderholdning. Jeg har egentlig alltid likt vampyrer. Husker at jeg leste en vampyrhistorie i Donald når jeg var en seks-sju år gammel, til tross for at jeg visste at den var altfor skummel. Etter det utviklet jeg en serie med vampyrmareritt og en uforklarlig redsel for at kloakksystemet var bebodd av blodsugende grever. Jeg har heldigvis kommet over det nå, men vampyrfascinasjonen har jeg beholdt. Jeg sluker derfor det meste av vampyrrelatert film og litteratur med stor entusiasme. Jeg likte til og med Van Hesling. Kvalitet betyr plutselig ikke så mye når skjermen er full av grever og grevinner med øst-europeisk aksent.

Allikevel er det én ting jeg nekter å gå god for. Twilight. 
Nå sitter nok Stian og flirer, for han var den første som nevnte twilight-fenomenet for meg, og han forutså at jeg kom til å mislike det temmelig sterkt. Atter en gang har han visst rett.
Det er ikke kvaliteten på Twilight-serien jeg stiller meg skeptisk til. Som nevnt ovenfor spiller det liten rolle. Det som ergrer meg er at fjortisfenomenet nå har brukt opp alle de gode ..*kremt*.. idéene sine, og nå sprer seg ut til kantene. Mainstream er ut, nå er det de alternative fenomenene som er trendy. Og vampyrene passer perfekt. Men gud forby at noen plukker opp Bram Stroker, eller tørker støv av Nosferatu! Nei, det må tilpasses. Historien må vris over til et tenårings-kjærlighets-populæritets-drama, med Hollywoodhunks i hovedrollene. Moderne vampyrer, kalles det.
Jeg blir kvalm.
    Kommentarer: 3    Postet: 29.01.2009   Klokken: 17:48   Kategori: Blogg
Stian   Postet: 29.01.2009  kl:18:11
Twilight har kuttet ballene av den monstrøse vampyren som nærmest voldtok damer med sjarmen sin. Det var et form for Dr. Jekyll/Mr. Hyde-monster. Twilight fremstiller vampyrer som homsete kjærester som glitrer i solskinn. DE GLITRER I SOLSKINN!
Tore Remi   Postet: 29.01.2009  kl:18:40
Du er forøvrig kreditert i oppfølgingsepisoden i Filosofaen TV.
marlene angell   Postet: 30.01.2009  kl:13:41
Jeg var skeptisk til twilight først siden jeg trodde det var noe teite vampyr greier. Men når man leser historien finner man ut at det er mye mer, en utrolig bra serie som er skrevet kjempe bra :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits