Kommentarer: 2    Postet: 10.05.2009   Klokken: 00:45   Kategori: Blogg

Beauty is in the eye of the beholder, og jeg tror det samme gjelder skrivekunst. Men jeg synes i hvertfall det er lettere å rable ned saker på blogg eller i skrivebok etter at det har blitt mørkt. Det er for eksempel ikke vanskelig å skrive nå, men når jeg prøvde i stad klarte jeg ikke å skrive så mye som en setninig. Når det blir mørkt skriver jeg ned akkurat det jeg tenker på. Og akkurat nå sitter jeg og tenker på personer som gjør livet verdt å leve. For liv er lidelse. Det høres kanskje overdrevent melodramatisk ut, men jeg mener bestemt at det er sant. Det gjelder rett og slett å finne lyspunktene som gjør alle lidelsene verdt det. Skal man leve et godt liv må man finne gleder som veier opp for alt som det triste. Det er kanskje derfor det er så viktig å glede seg over de små tingene. Alle munner monner, som jeg en gang presterte å si. Er det noen der ute som vet hvordan det uttrykket egentlig skal være..? Jeg liker ikke å ikke vite sånne ting.

Vi har en veranda full av edderkopper. Jeg blir alltid like redd når det dukker opp en diger, hårete klump i øyekroken når jeg sitter ute for å sole meg. Og jeg ender alltid opp med å ødelegge nettene deres, selv om det i de fleste tilfeller ikke en gang er meningen. Også får jeg dårlig samvittighet etterpå. De har jo brukt lang tid på nettene sine, og her kommer det ei idiotisk jente og river dem ned på bare noen sekunder? Hvor håpløst må ikke livet virke for dem da? Jeg forestiller meg alltid at edderkoppene får selvmordstanker, og ser skamfullt ned i bakken. Allikevel bruker de ikke mange minuttene på å sette i gang et nytt byggeprosjekt, like ivrige som alltid. Og det er da jeg må smile. Bak i hodet mitt lurer jeg på om de fluene edderkoppen gikk glipp av grunnet min sabotasje kommer til å avgjøre om edderkoppen lever eller dør. Kanskje jeg dømte det stakkars dyret til døden. Slike tanker må jeg imidlertid skyve vekk og bort. Bor de på min veranda har de selv bedt om bråk. Det bør være en del av edderkopputdannelsen å lære seg til å gjenkjenne Ragnis veranda så man kan holde seg så langt borte som mulig. On the other hand, er det jo fullt mulig at det er det. Kanskje edderkoppene på min veranda rett og slett er selvmordsedderkopper? Tenk så koselig!

Oida, nå rabler jeg igjen.
Sånn går det når man skriver etter midnatt.

Natta, mennesker.
Og spesielt god natt til én spesiell....
Men det mennesket vil aldri skjønne det.
Så jeg trekker det tilbake.

Natta, mennesker.

    Kommentarer: 2    Postet: 10.05.2009   Klokken: 00:45   Kategori: Blogg
Helene H. Torgersen   Postet: 10.05.2009  kl:09:10
Intressant og tankevekkende, det du -rabler ned. Jeg syns det er fint . :)
Aurora   Postet: 10.05.2009  kl:10:57
Vi har også kamikazeedderkopper. I kjellern. De legger seg i vasken for å dø. o.OOg det heter "Alle monner drar", bare sånn FYI. Hva er en monn? Eller et mon? Eller monner da, for den saks skyld.You haz buddhistsyn på livet. Kom deg til Nirvana.


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits