Kommentarer: 3    Postet: 10.05.2009   Klokken: 16:08   Kategori: Blogg

Ikke egentlig...
Men Aurora påpekte for ca fire timer siden at jeg har et buddhistisk syn på livet. Og det er nok sant. Jeg har aldri tenkt sånn på det før, men hey, makes sense.. Jeg tror ikke på reinkarnasjon, men mye av det andre virker logisk. Jeg tror på personlig karma. Vanskelig å forklare hva jeg mener med det, for jeg er ikke helt sikker enda selv.

Jeg tror i hvertfall at man får et bedre liv av å være et godt menneske, og av å gjøre det beste ut av ting. Man vet i de fleste tilfeller selv om det man gjør er godthjertet eller egoistisk. Jeg har erfart at godhjertede gjerninger ofte har ringvirkninger man ikke kan se før mye senere, i tillegg til at man føler seg mye bedre med seg selv hvis man vet at man har gjort noe godt for andre.

Og jeg mener at vi må gi mye mer faen i normer, og heller fokusere på å ha det gøy så lenge vi kan. Så lenge det du gjør ikke går utover noen andre er det stort sett greit. Jeg vil heller ligge på dødsleiet og tenke tilbake på alle de merkelige feilene jeg har gjort enn å angre på alt jeg ikke fikk gjort. Man kan koste på seg noen nedturer av og til hvis man bare sørger for å veie dem opp med noe positivt. Rett og slett ta vare på alle de gode øyeblikkene, ikke bare de store høydepunktene. 

Livet varer ikke evig. I snitt har vi 70-80 år på oss, og vi må rett og slett gjøre det beste ut av dem. Etterpå er det noen andres tur, og vi har spilt vår rolle. I mine øyne er det vakkert. Jeg bare låner jorda litt. Passer på den for generasjonen som kommer etter meg.

    Kommentarer: 3    Postet: 10.05.2009   Klokken: 16:08   Kategori: Blogg
Charlotte   Postet: 10.05.2009  kl:17:31
Sweet.
Atlantis   Postet: 10.05.2009  kl:17:39
Så bra! :)
Aurora   Postet: 10.05.2009  kl:18:40
Jeg er veldig enig. Det jeg mente var at buddhistene også ser på livet som en lidelse, men alt det andre stemmer også godt.Akkurat det med vær deg selv så lenge det ikke skader andre er noe jeg tror veldig på. Jeg kom til å tenke på det en gang i forbindelse med seksualitet. Jeg tenkte at alle burde få lov til å leve ut sin fullt ut, helt til jeg kom på pedofile og dyrerapere. Ikke like kule. Konklusjon: Vær deg selv så lenge ingen tar skade av det.


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits