Kommentarer: 5    Postet: 14.05.2009   Klokken: 15:17   Kategori: Blogg
Jessda. Andreas står bak denne ekle utfordringa.
Ifølge kjære Andypandy skal jeg skrive ned ti ting folk ikke vet. Så skal jeg legge ut tre bilder: et godt minne, et bilde av noe jeg liker, og et bilde av noe jeg ikke liker. Alle tre skal jeg skrive noen ord om. Dette kan jo bli... [ x ]...? Fint om noen setter inn et adjektiv som passer, for jeg har gått tom.

Anywhom.
Ti ting som folk (antakeligvis) ikke vet:

1. Jeg liker sauer.
Sauer er fantastiske vesener av mange grunner. De lukter ekkelt, de er lavere enn meg, og de har attitude. Svarte sauer og panneluggsauer er de beste. Altså ville en svart sau med pannelugg vært en herlig bursdagsgave. *hint, hint*  Dette mistenker jeg vel egentlig at ganske mange mennesker visste fra før, men jeg sliter litt med å komme opp i ti punkter. Dessuten var det litt fint å skrive om andre dyr enn haier.

2. Jeg har dhermagrafisme.
Navnet er latinsk, og betyr noe i retningen tegnehud. Det er en hudsykdom i nær "famile" med elveblest. Går i grove trekk ut på at jeg kan tegne på huden min med neglene, og det jeg tegner hovner opp og blir 3D-ish. Maiti fænsi.

3. Jeg har hatt rødt hår siden sommeren 07.
Jeg farget håret mitt for første gang på et hotellbad i Wien, juni 2007. Jeg var på kortur, og venninna mi og jeg ble glemt igjen på rommet vårt da de andre dro på shopping. Vi fikk lov til å vandre rundt i gatene ved siden av hotellet mens vi ventet, og der fant vi hårfarge. Then one thing led to another, og vips hadde jeg rødt hår. I en kort periode i niende klasse var det rødt, men bortsett fra det har jeg holdt meg til rødt. Oh, btw: Det er egentlig mørkeblondt.

4. Jeg led av depresjon og småsuicidale tanker på barneskolen.
Det virker snålt å tenke tilbake på det, men jeg slet virkelig på barneskolen. Småmobbing, kjipe hjemmeforhold pga skilsmisse og ekstremt dårlig selvfølelse bidro til tøffe tider. Jeg vil nødig sippe over det, though. Det har gjort meg tryggere på meg selv og har vel kanskje formet meg til den jeg er i dag - på godt og vondt. Og jeg er fornøyd med den jeg er i dag. En barneskoleelev med såpass dystre tanker er nok allikevel litt sært.

5. Jeg har BH-cup DD.
Det er liksom tabu å snakke om BH-størrelser og slikt. Men det er bare pupper. Jeg begynner egentlig å bli litt lei av at mennesker spør. Gutter, kusiner, venninner.. Det er vel ikke at de spør som plager meg, mer at de er så flaue. Jeg er liksom ikke flau over sånt. Så nå vet altså alle mine (ikkeeksisterende?) blogglesere det.

Jeez, jeg er bare halvveis. Dette er vanskeligere enn jeg trodde...
Tar en pause fra skrivinga, og slenger heller inn et godt minne.
n6467444811209415712
Bildet er av meg og Helene, og er tatt av Aurora.
Det var nyttårsaften 2008, hjemme hos henne.
Vi hadde spist pai og fått i oss en del sukker.
Hva får du da? Jo, photoshoot, of course.
Det var en super kveld.


.. Back to buisness:

6. Jeg er født i Hammerfest.
Det var lørdag 19. juni, og dagen før hadde det vært snøstorm(!). Ifølge pappa gikk det reinsdyr utenfor. That's Hammerfest for you..

7. Jeg røyker ikke, og jeg har aldri vært full.
Dette er noe som overraskende mange tror, men som absolutt ikke er sant. Jeg liker både øl og rødvin, though. Uheldigvis er mamma overfanatisk og prøver å holde meg så langt unna det som mulig, i frykt for at jeg skal bli narkoman. Jeg drikker litt øl eller vin av og til her hjemme, men jeg ser ikke poenget med å helle i seg så mye alkohol at alt egentlig smaker likt. Når jeg flytter for meg selv skal jeg drikke et glass rødvin så ofte som mulig. Det er sunt, tenk! Og når det kommer til røyking har jeg aldri prøvd en gang. Vannpipe med epletobakk derimot... Nam.

8. Pappa har alltid vært min beste venn
Jeg har vokst opp med pappa. Han leste for meg på senga, han lærte meg å sykle, han tok meg med på bilturer og han fortalte meg om alt fra gresk mytologi til torturmetoder i middelalderen. Jeg hadde aldri blitt den jeg er i dag uten pappa. I tillegg har han alltid behandlet meg som et tenkende og selvstendig individ, ikke bare som et barn. Derfor har jeg et utrolig tett forhold til ham, og vi snakker om alt. Han har holdt en trygg hånd på skulderen min gjennom vanskeligheter, og smilt fornøyd av entusiasmen min når jeg har en ekstra god periode. Vi kan snakke i timesvis, og jeg betrakter han som en gammel venn i tilleg til at han er pappa. Han vet ofte mye mer enn jeg liker å tro, og stiller opp uansett hva. Selvfølgelig har jeg en hjel haug med bestevenner som jeg er enda tettere knyttet til på andre måter, men ingen har vært der for meg like lenge som pappa.

9. Jeg har sunget i åtte år.
Allerede da jeg gikk i barnehagen hadde jeg fått en stor interesse for sang, og pleide å improvisere fram små sanger for meg selv. Mamma og pappa syntes det var litt småsøtt, og prøvde å få meg inn i forskjellige kor. Jeg husker å ha prøvd meg i både Moss Kirkekor og Moss Pikekor, men jeg trivdes ikke i noen av dem. Jeg begynte i Jeløy Kirkes Aspirantkor når jeg gikk i 2. klasse, og jeg har rett og slett bare blitt der. Nå går jeg i Ungdomskoret, og trives fremdeles. Jeg er ikke kristen, men har vært med på utallige gudstjenester, kan en hel haug med salmer utenatt, og jeg har et par ganger lest utdrag fra bibelen i kirken. For fire år siden begynte jeg hos sangpedagog, og der har jeg lært utrolig mye. Før jul begynte jeg i tillegg i et kulturskoleband. Sang er noe jeg virkelig elsker å drive med.

10. Jeg kan ikke verken knipse eller plystre.
Det er høyst irriterende når man vil synge på "Always Look on the Bright Side of Life". Spesielt fordi Aurora heller ikke kan plystre, og hver gang vi synger den blir det en pinlig stillhet etter refrenget. Aurora kan riktignok knipse, tross mutanttomlene hennes. Mektig urettferdig, om du spør meg. jeg kan forresten ikke blunke med det høyre øyet heller. Bare hvis jeg blunker med det venstre samtidig.


Phuh. Endelig ferdig.


Bilde av noe jeg liker:
n82436562363148452081579
 - RU-mennesker og
   RU-arrangementer.

Her illustrert ved Kristoffer,
Invi/Guro og meg selv.
Jeg hadde tenkt til å forklare,
men tror jeg lar være..

Bilde av noe jeg ikke liker:
1346301430e6f460c366
 - Orddelingsfeil.
Alle driver med orddeling for tida,
og jeg blir like irritert hver gang jeg ser det.


Nå er det meninga at jeg skal utfordre noen.
Men det gidder jeg ikke.
Hvis du leser dette: consider yourself invited.
  
    Kommentarer: 5    Postet: 14.05.2009   Klokken: 15:17   Kategori: Blogg
Sofie Alice   Postet: 14.05.2009  kl:16:02
Jeg visste alt fra før. Ragnishæste, jeg kjenner deg for godt ^^,
Eline.   Postet: 14.05.2009  kl:17:18
Da tar jeg utfordringen!! :))Kansje..
Filosofaen   Postet: 14.05.2009  kl:17:20
Det var interessant. Og fint formidlet.
Rindal   Postet: 18.05.2009  kl:22:49
Jeg merker at jeg for en gang skyld leste alt. I slike innlegg er det heller sjelden jeg gjør det. Så, I like you. Og jeg liker det du skriver.Btw, pappa er min bestevenn å.
Talkie Walkie   Postet: 20.05.2009  kl:14:44
Går det ann å ikke like sauer? Og sånn hud hørtes egentlig litt fæncy ut! Og BH-størrelser skjønner jeg meg ikke på uansett. Og jeg kan heller ikke plystre! Det er nesten litt flaut. Og orddelingsfeil er det verste i hele verden!Sv: Takk for herlig kommentar! Jeg lo HØYT når jeg leste den!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits