Kommentarer: 0    Postet: 15.11.2010   Klokken: 13:48   Kategori: Blogg

Her på Åsane Folkehøgskole skal vi nå ha to linjeuker. Det vil si at vi utelukkende har timer fra hovedfaget vårt  - altså den linja vi har valgt. For oss på Skrivelinja innebærer det to hele skriveuker. Jeg skal prøve å oppdatere bloggen litt underveis.

Dag 1 av skriveuka har vært en skrivesperredag. Og en dag med tekniske problemer... (jeg hadde en timeslang fight med printeren før jeg fikk arkene mine)

Noe har jeg likevel fått skrevet, og et lite utdrag kan jeg jo legge ut for allmennheten.

 

Vannet skvulper om føttene mine, men jeg enser det nesten ikke. Det er like oppvarmet som den klamme sommerlufta som omgir resten av meg. Vannet her inne på grunna er ikke krystallklart og avkjølende slik som ute ved korallrevene det blir reklamert så mye for. Det er pisstemperert og grumsete. Likevel er det bedre enn ingenting.

Sandmudderet under meg sklir inn mellom tærne, og jeg ser sola strekke seg mot horisonten i det fjerne. Sakte blir himmelen farget rød. Bak meg har også sanden fått et rødskjær, noe som har en dramatisk effekt på landskapet. Mørkt muddervann glir over i rødglinsende sand, og langt der bak kan man skimte omrisset av høye, rektangulære bygninger.

Som tatt ut av en science-fiction-film, tenker jeg, og prøver å forestille meg at jeg ikke er på ferie i Egypt i det hele tatt, men på oppdagelsesferd på Mars. En øde, rødglødende sandverden der alt er tørt og hett og totalt blottet for liv.

Etterhvert som sola beveger seg stadig nærmere horisonten intensiveres rødskjæret. Jeg bektrakter havet som nå går fra å være blått og innbydende til å bli mørkt mudder. Mars-mudder.

    Kommentarer: 0    Postet: 15.11.2010   Klokken: 13:48   Kategori: Blogg


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits