Kommentarer: 2    Postet: 18.11.2010   Klokken: 13:00   Kategori: Blogg

Fordi jeg er helt utslitt i hodet etter å ha skrevet i hele dag, skal jeg bruke det som er igjen av skrivedagen til å fortelle litt om hvordan disse ukene fungerer.

I to uker nå har alle på skolen bare linjefagstimer. Det vil si at alle valgfag og fellestimer på dagtid går ut, og blir erstattet av rene linjefagsdager fra 09.00 - 14.00. Vi i skriveklassen får da to skriveuker. Vanligvis balanserer vi dagene med litt skriving, litt lesing, litt refleksjon og litt skrivetips fra lærerene våre, men nå har vi altså rene skrivedager.

Kvart over ni møter vi på klasserommet. Der får vi sagt god morgen til lærerene og oppdateres litt på hva som har skjedd siden gårsdagen. Så får vi gå fritt dit vi vil (så lenge det er innenfor skolens område) for å skrive. Vi skriver fram til 11.15, og så tar de fleste lunsjpause sammen med resten av skolen fram til 12.00, før vi går tilbake til skrivingen og holder på i nesten to timer til. 13.45 møtes vi på klasserommet og oppsummerer dagen. 14.00 er vi ferdige.

Hva vi velger å skrive om er helt opp til oss selv. Sjanger er også valgfritt. Underveis sender vi tekstene våre på mail til lærerene, som leser og kommer med tilbakemelding om vi ønsker det.

Selv om det høres veldig avslappende og deilig ut å jobbe på denne måten vil jeg bare få understreke at det er utrolig krevende. Man trenger en enorm viljestyrke og konsentrasjonsevne for å kunne jobbe sammenhengende og godt i såpass mange timer. Tankene blir etterhvert grøt, og man er utrolig sliten i hodet når man er ferdig for dagen.

Personlig må jeg bare inrømme at jeg ikke jobber spesielt effektivt. Jeg får unna litt hver dag, men skulle virkelig ønske jeg jobbet bedre. Det blir altfor få ord i timen, rett og slett.

Likevel er jeg gad i opplegget. Jeg har en sterk tro på at jeg kan utvikle selvdisiplin og arbeidsmoral etterhvert, og at det da også blir litt lettere å skrive.

 

Er det forresten noen som leser dette i det hele tatt? Er det ønskelig at jeg fortsetter å legge ut egne tekster underveis?

    Kommentarer: 2    Postet: 18.11.2010   Klokken: 13:00   Kategori: Blogg
pappa   Postet: 18.11.2010  kl:13:52
leser jeg, hvis du hinter på faseboka og det ser interessant ut...

men nå: mer Fredriksen og bikkja! Kjapp deg!
pappa   Postet: 18.11.2010  kl:13:54
vet det kan være litt slitsomt, men det er langt fra synd på deg!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 19, Bergen
    Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits