Kommentarer: 2    Postet: 30.05.2009   Klokken: 01:42   Kategori: Blogg
Jepp. Sove. Det gjør jeg for lite av.
Mest fordi tankene mine ikke vil la meg være i fred.

Jeg kjenner at jeg må bort. Det er rart, for jeg har det fint. Nesten fantastisk, vil nok noen påstå. Allikevel roper hvert eneste lille molekyl i kroppen at jeg ikke kan fortsette sånn som nå. De roper, river og sliter. Skulle nesten trodd de hadde blitt gale, alle sammen. Og for alt jeg vet kan jo det faktisk være tilfellet. Men det spiller egentlig ingen rolle. Jeg må bort. Vekk fra Moss, vekk fra vanene, vekk fra familien, vekk fra skolen. Aller helst vil jeg ta første tog til Arendal, finne en rolig bukt og grave meg ned under sand og gress. Der kunne jeg tenke å ligge en stund. Selvfølgelig må det ikke være Arendal, forresten. Men jeg mener jeg har noen koselige barndomsminner derfra. Og som alle vet, var alt mye lettere når vi var barn. Barn er forresten teite. Jeg liker dem ikke. Og jeg skal aldri ha noen. Derfor er jeg egoistisk. Og det gjør egentlig ingenting. Selv om jeg skulle ønske jeg kunne være barnløs og uegoistisk på en gang.. Kanskje det kan bli et livsmål. Kanskje jeg skal dedikere livet mitt til andre. På den måten slipper jeg å bli egoistisk og barnløs, jeg blir bare barnløs. Eller kanskje ikke. Jeg tror ikke jeg er i posisjon til å ta slike avgjørelser halv to om natta. I hvertfall ikke nå som jeg har oppdaget at jeg fremdeles ikke vet hva jeg skal gjøre med livet mitt. Jeg skal i hvertfall ikke tilbringe det her.
Jeg må bort.

Well, there you have it.
En trøtt og hormonfylt jentes selvsentrerte rablinger.

Jeg skriver ned tanker nå.
Jeg lovte meg selv å bare skrive om fornuftige ting. Ting som betyr noe. Men hvem skal liksom bestemme hva som betyr noe eller ikke? Jeg kunne tenke meg å bestemme sånne ting selv. Og i mine øyne tror jeg at jeg alltid vil se på meg selv som en slik betydningsfull ting.
Og det er min blogg! [insert evil laughter]
  Kommentarer: 2    Postet: 30.05.2009   Klokken: 01:42   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 25.05.2009   Klokken: 18:09   Kategori: Blogg
..og jeg har et tre minutter langt foredrag.

faen.
  Kommentarer: 1    Postet: 25.05.2009   Klokken: 18:09   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 5    Postet: 14.05.2009   Klokken: 15:17   Kategori: Blogg
Jessda. Andreas står bak denne ekle utfordringa.
Ifølge kjære Andypandy skal jeg skrive ned ti ting folk ikke vet. Så skal jeg legge ut tre bilder: et godt minne, et bilde av noe jeg liker, og et bilde av noe jeg ikke liker. Alle tre skal jeg skrive noen ord om. Dette kan jo bli... [ x ]...? Fint om noen setter inn et adjektiv som passer, for jeg har gått tom.

Anywhom.
Ti ting som folk (antakeligvis) ikke vet:

1. Jeg liker sauer.
Sauer er fantastiske vesener av mange grunner. De lukter ekkelt, de er lavere enn meg, og de har attitude. Svarte sauer og panneluggsauer er de beste. Altså ville en svart sau med pannelugg vært en herlig bursdagsgave. *hint, hint*  Dette mistenker jeg vel egentlig at ganske mange mennesker visste fra før, men jeg sliter litt med å komme opp i ti punkter. Dessuten var det litt fint å skrive om andre dyr enn haier.

2. Jeg har dhermagrafisme.
Navnet er latinsk, og betyr noe i retningen tegnehud. Det er en hudsykdom i nær "famile" med elveblest. Går i grove trekk ut på at jeg kan tegne på huden min med neglene, og det jeg tegner hovner opp og blir 3D-ish. Maiti fænsi.

3. Jeg har hatt rødt hår siden sommeren 07.
Jeg farget håret mitt for første gang på et hotellbad i Wien, juni 2007. Jeg var på kortur, og venninna mi og jeg ble glemt igjen på rommet vårt da de andre dro på shopping. Vi fikk lov til å vandre rundt i gatene ved siden av hotellet mens vi ventet, og der fant vi hårfarge. Then one thing led to another, og vips hadde jeg rødt hår. I en kort periode i niende klasse var det rødt, men bortsett fra det har jeg holdt meg til rødt. Oh, btw: Det er egentlig mørkeblondt.

4. Jeg led av depresjon og småsuicidale tanker på barneskolen.
Det virker snålt å tenke tilbake på det, men jeg slet virkelig på barneskolen. Småmobbing, kjipe hjemmeforhold pga skilsmisse og ekstremt dårlig selvfølelse bidro til tøffe tider. Jeg vil nødig sippe over det, though. Det har gjort meg tryggere på meg selv og har vel kanskje formet meg til den jeg er i dag - på godt og vondt. Og jeg er fornøyd med den jeg er i dag. En barneskoleelev med såpass dystre tanker er nok allikevel litt sært.

5. Jeg har BH-cup DD.
Det er liksom tabu å snakke om BH-størrelser og slikt. Men det er bare pupper. Jeg begynner egentlig å bli litt lei av at mennesker spør. Gutter, kusiner, venninner.. Det er vel ikke at de spør som plager meg, mer at de er så flaue. Jeg er liksom ikke flau over sånt. Så nå vet altså alle mine (ikkeeksisterende?) blogglesere det.

Jeez, jeg er bare halvveis. Dette er vanskeligere enn jeg trodde...
Tar en pause fra skrivinga, og slenger heller inn et godt minne.
n6467444811209415712
Bildet er av meg og Helene, og er tatt av Aurora.
Det var nyttårsaften 2008, hjemme hos henne.
Vi hadde spist pai og fått i oss en del sukker.
Hva får du da? Jo, photoshoot, of course.
Det var en super kveld.


.. Back to buisness:

6. Jeg er født i Hammerfest.
Det var lørdag 19. juni, og dagen før hadde det vært snøstorm(!). Ifølge pappa gikk det reinsdyr utenfor. That's Hammerfest for you..

7. Jeg røyker ikke, og jeg har aldri vært full.
Dette er noe som overraskende mange tror, men som absolutt ikke er sant. Jeg liker både øl og rødvin, though. Uheldigvis er mamma overfanatisk og prøver å holde meg så langt unna det som mulig, i frykt for at jeg skal bli narkoman. Jeg drikker litt øl eller vin av og til her hjemme, men jeg ser ikke poenget med å helle i seg så mye alkohol at alt egentlig smaker likt. Når jeg flytter for meg selv skal jeg drikke et glass rødvin så ofte som mulig. Det er sunt, tenk! Og når det kommer til røyking har jeg aldri prøvd en gang. Vannpipe med epletobakk derimot... Nam.

8. Pappa har alltid vært min beste venn
Jeg har vokst opp med pappa. Han leste for meg på senga, han lærte meg å sykle, han tok meg med på bilturer og han fortalte meg om alt fra gresk mytologi til torturmetoder i middelalderen. Jeg hadde aldri blitt den jeg er i dag uten pappa. I tillegg har han alltid behandlet meg som et tenkende og selvstendig individ, ikke bare som et barn. Derfor har jeg et utrolig tett forhold til ham, og vi snakker om alt. Han har holdt en trygg hånd på skulderen min gjennom vanskeligheter, og smilt fornøyd av entusiasmen min når jeg har en ekstra god periode. Vi kan snakke i timesvis, og jeg betrakter han som en gammel venn i tilleg til at han er pappa. Han vet ofte mye mer enn jeg liker å tro, og stiller opp uansett hva. Selvfølgelig har jeg en hjel haug med bestevenner som jeg er enda tettere knyttet til på andre måter, men ingen har vært der for meg like lenge som pappa.

9. Jeg har sunget i åtte år.
Allerede da jeg gikk i barnehagen hadde jeg fått en stor interesse for sang, og pleide å improvisere fram små sanger for meg selv. Mamma og pappa syntes det var litt småsøtt, og prøvde å få meg inn i forskjellige kor. Jeg husker å ha prøvd meg i både Moss Kirkekor og Moss Pikekor, men jeg trivdes ikke i noen av dem. Jeg begynte i Jeløy Kirkes Aspirantkor når jeg gikk i 2. klasse, og jeg har rett og slett bare blitt der. Nå går jeg i Ungdomskoret, og trives fremdeles. Jeg er ikke kristen, men har vært med på utallige gudstjenester, kan en hel haug med salmer utenatt, og jeg har et par ganger lest utdrag fra bibelen i kirken. For fire år siden begynte jeg hos sangpedagog, og der har jeg lært utrolig mye. Før jul begynte jeg i tillegg i et kulturskoleband. Sang er noe jeg virkelig elsker å drive med.

10. Jeg kan ikke verken knipse eller plystre.
Det er høyst irriterende når man vil synge på "Always Look on the Bright Side of Life". Spesielt fordi Aurora heller ikke kan plystre, og hver gang vi synger den blir det en pinlig stillhet etter refrenget. Aurora kan riktignok knipse, tross mutanttomlene hennes. Mektig urettferdig, om du spør meg. jeg kan forresten ikke blunke med det høyre øyet heller. Bare hvis jeg blunker med det venstre samtidig.


Phuh. Endelig ferdig.


Bilde av noe jeg liker:
n82436562363148452081579
 - RU-mennesker og
   RU-arrangementer.

Her illustrert ved Kristoffer,
Invi/Guro og meg selv.
Jeg hadde tenkt til å forklare,
men tror jeg lar være..

Bilde av noe jeg ikke liker:
1346301430e6f460c366
 - Orddelingsfeil.
Alle driver med orddeling for tida,
og jeg blir like irritert hver gang jeg ser det.


Nå er det meninga at jeg skal utfordre noen.
Men det gidder jeg ikke.
Hvis du leser dette: consider yourself invited.
  
  Kommentarer: 5    Postet: 14.05.2009   Klokken: 15:17   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 4    Postet: 13.05.2009   Klokken: 17:15   Kategori: Blogg
Gjett hva jeg fikk i posten i dag!

10339703

  Kaizers Orchestra  -  Våre Demoner.  <3


Bestilte den via nett en gang i forrige uke, men noe gikk galt. Regna med at bestillinga var tapt, så jeg skaffet meg plata via Andreas i stedet. Og nå sitter jeg altså her med to like album... Hvis noen er interessert i å kjøpe den ene er det bare å si ifra. Jeg har ikke tenkt til å forlange stort for den.


For det vil bli revolusjon
Når du ser folk konverterer til en annen religion
Og dei som ikke trur på meg i dag
Det er en del av prosessen
  Kommentarer: 4    Postet: 13.05.2009   Klokken: 17:15   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 11.05.2009   Klokken: 20:57   Kategori: Blogg
Og det gikk greit, selv om jeg muligens drepte hovedpersonen min...

Etterpå satt jeg på plenen og kastet kjeks på Sebastian.
Han har vært så snill å legge ut bilde av det HER.

Så sørget jeg litt over tapet av min kjære Ambrosius.
Han var pcen min i nesten et år, but he's passed on.

Jeg skrev åtte sider bokmål på fredag,
og fire sider nynorsk i dag.
Så nå er jeg skit lei av å skrive.
  Kommentarer: 1    Postet: 11.05.2009   Klokken: 20:57   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 3    Postet: 10.05.2009   Klokken: 16:08   Kategori: Blogg

Ikke egentlig...
Men Aurora påpekte for ca fire timer siden at jeg har et buddhistisk syn på livet. Og det er nok sant. Jeg har aldri tenkt sånn på det før, men hey, makes sense.. Jeg tror ikke på reinkarnasjon, men mye av det andre virker logisk. Jeg tror på personlig karma. Vanskelig å forklare hva jeg mener med det, for jeg er ikke helt sikker enda selv.

Jeg tror i hvertfall at man får et bedre liv av å være et godt menneske, og av å gjøre det beste ut av ting. Man vet i de fleste tilfeller selv om det man gjør er godthjertet eller egoistisk. Jeg har erfart at godhjertede gjerninger ofte har ringvirkninger man ikke kan se før mye senere, i tillegg til at man føler seg mye bedre med seg selv hvis man vet at man har gjort noe godt for andre.

Og jeg mener at vi må gi mye mer faen i normer, og heller fokusere på å ha det gøy så lenge vi kan. Så lenge det du gjør ikke går utover noen andre er det stort sett greit. Jeg vil heller ligge på dødsleiet og tenke tilbake på alle de merkelige feilene jeg har gjort enn å angre på alt jeg ikke fikk gjort. Man kan koste på seg noen nedturer av og til hvis man bare sørger for å veie dem opp med noe positivt. Rett og slett ta vare på alle de gode øyeblikkene, ikke bare de store høydepunktene. 

Livet varer ikke evig. I snitt har vi 70-80 år på oss, og vi må rett og slett gjøre det beste ut av dem. Etterpå er det noen andres tur, og vi har spilt vår rolle. I mine øyne er det vakkert. Jeg bare låner jorda litt. Passer på den for generasjonen som kommer etter meg.

  Kommentarer: 3    Postet: 10.05.2009   Klokken: 16:08   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 2    Postet: 10.05.2009   Klokken: 00:45   Kategori: Blogg

Beauty is in the eye of the beholder, og jeg tror det samme gjelder skrivekunst. Men jeg synes i hvertfall det er lettere å rable ned saker på blogg eller i skrivebok etter at det har blitt mørkt. Det er for eksempel ikke vanskelig å skrive nå, men når jeg prøvde i stad klarte jeg ikke å skrive så mye som en setninig. Når det blir mørkt skriver jeg ned akkurat det jeg tenker på. Og akkurat nå sitter jeg og tenker på personer som gjør livet verdt å leve. For liv er lidelse. Det høres kanskje overdrevent melodramatisk ut, men jeg mener bestemt at det er sant. Det gjelder rett og slett å finne lyspunktene som gjør alle lidelsene verdt det. Skal man leve et godt liv må man finne gleder som veier opp for alt som det triste. Det er kanskje derfor det er så viktig å glede seg over de små tingene. Alle munner monner, som jeg en gang presterte å si. Er det noen der ute som vet hvordan det uttrykket egentlig skal være..? Jeg liker ikke å ikke vite sånne ting.

Vi har en veranda full av edderkopper. Jeg blir alltid like redd når det dukker opp en diger, hårete klump i øyekroken når jeg sitter ute for å sole meg. Og jeg ender alltid opp med å ødelegge nettene deres, selv om det i de fleste tilfeller ikke en gang er meningen. Også får jeg dårlig samvittighet etterpå. De har jo brukt lang tid på nettene sine, og her kommer det ei idiotisk jente og river dem ned på bare noen sekunder? Hvor håpløst må ikke livet virke for dem da? Jeg forestiller meg alltid at edderkoppene får selvmordstanker, og ser skamfullt ned i bakken. Allikevel bruker de ikke mange minuttene på å sette i gang et nytt byggeprosjekt, like ivrige som alltid. Og det er da jeg må smile. Bak i hodet mitt lurer jeg på om de fluene edderkoppen gikk glipp av grunnet min sabotasje kommer til å avgjøre om edderkoppen lever eller dør. Kanskje jeg dømte det stakkars dyret til døden. Slike tanker må jeg imidlertid skyve vekk og bort. Bor de på min veranda har de selv bedt om bråk. Det bør være en del av edderkopputdannelsen å lære seg til å gjenkjenne Ragnis veranda så man kan holde seg så langt borte som mulig. On the other hand, er det jo fullt mulig at det er det. Kanskje edderkoppene på min veranda rett og slett er selvmordsedderkopper? Tenk så koselig!

Oida, nå rabler jeg igjen.
Sånn går det når man skriver etter midnatt.

Natta, mennesker.
Og spesielt god natt til én spesiell....
Men det mennesket vil aldri skjønne det.
Så jeg trekker det tilbake.

Natta, mennesker.

  Kommentarer: 2    Postet: 10.05.2009   Klokken: 00:45   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 2    Postet: 09.05.2009   Klokken: 00:15   Kategori: Blogg
Nå trekker det kaldt langs gulvet. Det hadde jeg aldri merket hvis jeg ikke hadde sittet på det. 

Alt er så jævlig håpløst for tida. Hvorfor kan jeg ikke bare gjøre alt det jeg har lyst til å gjøre, og gi faen  i alt det andre? For the record, så vet jeg svaret på det. Men jeg innbiller meg selv at det er et stort mysterium så jeg kan synes mest mulig synd på meg selv.

Alt jeg vil ha nå er tjue varmegrader og fullmåne, så jeg kan ligge på et pledd i gresset og kjenne en mild nattbris stryke meg på kinnet. Luft kjennes helt annerledes ut om natten. Renere, mykere, og litt som kjærtegn av barnehender. Jeg tror dessuten at all CO2 legger seg når sola går ned, for det kjennes ut som om den blir borte i mørket. Det kan hende det er litt innbilning, men jeg vet at det ligger en form for sannhet i det. Bare vent til jeg blir forsker og kan bevise forskjellen på dagluft og natteluft, du! Det blir tøft... Stillhet er forresten også bedre i mørket. Stillhet i dagslys er pinlig stillhet. Klam og trykkende, litt som å stå ved siden av en overvektig mann i en liten heis.  Stillhet i mørket derimot er beroligende og varsom. Som å hvile hodet forsiktig på en dunpute mens kan klapper en katt. Jeg skulle ønske at folk lot meg være i fred om natten. Det gjør de jo også, for de ligger som oftest og sover, men i hodet mitt maser de enda om totalt uvesentlige ting. For ingenting er viktig om natten. Bortsett fra natten. Det er bare natten som er viktig om natten. Natten og månen og brisen.
  Kommentarer: 2    Postet: 09.05.2009   Klokken: 00:15   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 2    Postet: 08.05.2009   Klokken: 17:30   Kategori: Blogg
twilightsux

 
  Kommentarer: 2    Postet: 08.05.2009   Klokken: 17:30   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 05.05.2009   Klokken: 21:46   Kategori: Blogg

 Judging by the movements of Malfoy's hands, he was talking animatedly. The proprioter of the shop, Mr Borgin, an oily-haired, stooping man, stood facing Malfoy. He was wearing a curious expression of mingled resentment and fair.

Jeg snakker alltid med hendene.
Både Sofie og Aurora har prøvd å holde hendene mine mens jeg prater. Da stopper jeg helt opp, og klarer ikke stotre fram så mye som en stavelse. Som oftest ender det med at jeg røsker hendene mine løs i åpenlys desperasjon og fortsetter der jeg slapp. Dette bør alle huske, etter som jeg har en kronisk talfeil som gjør at jeg ikke kan holde kjeft.

  Kommentarer: 1    Postet: 05.05.2009   Klokken: 21:46   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 0    Postet: 05.05.2009   Klokken: 18:06   Kategori: Blogg
Tenkte jeg skulle legge ut 1. mai-apellen min her.
Men pcen min har dødd.
Og den har dratt alle filene mine med seg i graven.
Thank you, technology.

Det betyr at jeg nå må klare meg med å låne pappas bærbare pc, og den har ikke en gang msn.
Riktognok må jeg innrømme at det viser seg å være en god ting.
Jeg har dratt fram Harry Potter and the Half-Blood Prince, og koser meg.
  Kommentarer: 0    Postet: 05.05.2009   Klokken: 18:06   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 01.05.2009   Klokken: 22:32   Kategori: Blogg
Du er så herlig.


Dere som ikke har peiling på hvorfor, kan lese HER.
  Kommentarer: 1    Postet: 01.05.2009   Klokken: 22:32   Kategori: Blogg
 • Profilbilde 19, Bergen
  Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits