Kommentarer: 0    Postet: 19.05.2011   Klokken: 21:30   Kategori: Blogg

Jeg pleier vanligvis ikke skrive sånne OMGSEPÅDETHER-innlegg, men i dag må jeg nesten.

 

Det har seg nemlig sånn at verdens tøffeste sommerleir skal holdes på verdens vakreste øy sammen med verdens herligste gjeng.


Jeg snakker nemlig om Rød Ungdoms Sommerleir 2011.
Meld deg på og møt meg der!

  Kommentarer: 0    Postet: 19.05.2011   Klokken: 21:30   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 0    Postet: 15.05.2011   Klokken: 02:28   Kategori: Blogg
Det er en onsdag. Det regner. Du har akkurat tråkket ned sigarettstumpen på bakken og stryker håret vekk fra ansiktet.
"Skal vi gå?"
Jeg nikker, og vi skritter raskt mot caféen. Det plasker under meg når jeg går, og vannet finner raskt veien gjennom skoene og inn til tærne. Ved hvert eneste skritt spruter det vann opp langs buksebeina, og huden krymper seg for kulda. Ved buksekanten har stoffet blitt brunt og fillete. Brunfargen forplanter seg langt opp på leggen før den svinner hen i det blå denimstoffet. Kanskje ikke så rart, etter at den har trasket i dette været i snart tre måneder i strekk... Tre måneder. Så lenge har jeg altså vært her. Tre måneder for lenge om du spør meg. Men det gjør du jo ikke.
  Kommentarer: 0    Postet: 15.05.2011   Klokken: 02:28   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 0    Postet: 15.05.2011   Klokken: 02:14   Kategori: Blogg

stillheten som legger seg over skolen i kveld er ikke som den vanlige stillheten. den ordinære roen som senker seg over området skal vi aldri oppleve mer. stillheten vi ikke hører i natt, det er en forplantning av den følelsen alle sitter igjen med innerst i sjela. klumpen i hjertet som vet at nå er det slutt. at vi skal spres for alle vinder igjen. 90 mennesker som ble brakt sammen for ni måneder kunne ikke holdes samla for alltid.

takk og farvel.

 

 

grunnen til at jeg skriver så mange deppetekster om å reise nå er rett og slett at jeg depper over å måtte reise nå. det er helt ufattelig trist. denne skolen kommer jeg til å savne. alltid.

  Kommentarer: 0    Postet: 15.05.2011   Klokken: 02:14   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 0    Postet: 14.05.2011   Klokken: 22:51   Kategori: Blogg

Farvel. Far vel. Alle sammen. Folk jeg kanskje aldri skal se igjen haster gjennom gangen med stramme ansikter, mascaraelver nedover kinnene eller fortvilte og vidåpne øyne. Magen knyter seg hardere sammen hver eneste gang en av dem tar modige skritt ut av det varme bygget, til regnværet som høljer ned på utsiden av vår lille virkelighet. Folkehøgskolen har vært en vakker såpeboble. Nå sprekker den. Herregud, så vondt det er.

  Kommentarer: 0    Postet: 14.05.2011   Klokken: 22:51   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 3    Postet: 08.05.2011   Klokken: 02:20   Kategori: Blogg

Jeg har slitt med den lenge, og det er en sånn uro som spiser meg opp innvendig, og som det er nesten umulig å snakke med andre om.

HJELP ALT GÅR TIL HÆLVETTE.
Ro deg ned, alt kommer til å gå fint.
Ja, du har sikkert rett.
Punktum.
Angsten er der enda. 

Å være i en situasjon der verken sommerjobben eller leiligheten for neste skoleår er i orden sliter på nervene. Det lille angstdyret har vokst seg stort nå, og det klynger seg til innsiden av magen min med skarpe klør. Et år på folkehøgskole fikk dyret i sjakk, men jeg vet ikke hvordan det kommer til å oppføre seg nå som sommerferien er her allerede om ei lita uke.

Jeg merker stresset fysisk også. Jeg har halsbrann, jeg ser prikker, får jeg en fridag sover jeg rett og slett bort hele dagen, hodet dunker, jeg sliter med å fokusere, har konsentrasjonsvansker, det kniper i magen og jeg er sliten og irritabel. Når noe går galt bryter jeg sammen og vil grine. Det er psykisk sykdom på frammarsj. Jeg har så lyst til å bli frisk. Den uavklarte leilighetssituasjonen bryter ned mye av den positive utviklinga jeg har hatt det siste året.

Tanken på at den mentale helsa mi brytes ned hjelper jo heller ikke stort på angsten, så jeg ender fort opp i en mørk spiral.

Disse tingene tenker jeg på midt på natta en lørdag. Og enda flere ting også, egentlig. En full kjæreste, en fin pappa, et bortglemt togkort, en kronglete fortid, en forferdelig ryddejobb, en fryktet pakkeuke... Jeg har nok å tenke på. Det eneste jeg ikke har nok av nå er vel søvn. Godnatt.

  Kommentarer: 3    Postet: 08.05.2011   Klokken: 02:20   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 0    Postet: 06.05.2011   Klokken: 07:30   Kategori: Blogg

Kjøkkenet er fullt av dem. Høye, bråkete spanjoler med kullsvart hår, i full gang med å lage et mesterverk av en middag. Det er det de tror selv, ihvertfall. Den høyeste av dem, en tynn gutt i tidlig tjueåra med sparsommelig skjeggvekst, står bøyd over et lite fjell av hvitløk. Med kyndige bevegelser kutter han opp en og en hvitløksbåt før han grasiøst løfter bitene over i en fresende stekepanne. Røyken velter fram og kaster seg mot taket, breier seg ut mot alle hjørner av rommet.

Det er hvitløkståke på kjøkkenet.

  Kommentarer: 0    Postet: 06.05.2011   Klokken: 07:30   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 0    Postet: 06.05.2011   Klokken: 07:27   Kategori: Blogg

Jeg har satt igang med å legge ut noen av tekstene som dukket opp i Irland. Vi måtte skrive minimum en tekst hver dag, og etter vi kom hjem har vi gått igjennom disse. Jeg begynte med en tekst fra dag 1, og skal forhåpentligvis finne tid og lyst til å legge ut et par til. De er ikke helt kvalitetssikra, ettersom de ble skrevet på alt mellom 5 og 25 minutter, gjerne i en panisk sinnstillstand etter at jeg oppdaget at det var innlevering veldig snart. 

  Kommentarer: 0    Postet: 06.05.2011   Klokken: 07:27   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 0    Postet: 06.05.2011   Klokken: 07:25   Kategori: Blogg

   Det er vanskelig å beskrive synet av en 40 år gammel ire som skriker av full hals så spyttdråpene flyr ut mellom raden av stereotypisk skjeve tenner. Spesielt mye lettere blir det ikke av at denne iren har valgt å ikle seg en slitt gammel kjortel utenpå sine vanlige klær. Om iren i kjortel i tillegg skulle finne på å manøvrere rundt i Dublins gater i en stor buss, som er malt gul og formet som en båt ? ja da har du en nesten umulig jobb foran deg om du skal ha opplevelsen ned på papir. 
   Jeg kan kanskje begynne i den andre enden. For hvor kommer jeg inn i dette halvgale bildet? Jeg sitter selvfølgelig på første rad i denne gule båtbussen. Jeg har på meg en stor vikinghjelm av plast med to enorme horn, og jeg roper alt jeg kan i kor med iren i kjortel. Velkommen til Viking Splash Tours, la oss sammen gå ut i verden og skremme livskiten ut av cafémenneskene langs hovedgata.

  Kommentarer: 0    Postet: 06.05.2011   Klokken: 07:25   Kategori: Blogg
 • Profilbilde 19, Bergen
  Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits