Kommentarer: 2    Postet: 14.12.2008   Klokken: 20:31   Kategori: Blogg
Oh, so true.

Men lykke, det kan kjøpes for penger anyday.

Jeg kjøpte meg 2x lykke i dag. To herlige selskapskjoler som jeg skulle ha lagt ut bilde av hvis ikke mobilen min er fra et tidspunkt rundt steinalderen, og derfor ikke har kamera.
Mens jeg er inne på det, ta kontakt med meg hvis du vil donere en telefon. Flunkende nye Sony Ericsson-telefoner prioriteres.

Lykke kommer også i form av juleverksted. Aurora og jeg har laget massemasse julekort i dag. Jeg kuttet ikke av noen fingre, og jeg limte meg ikke fast i noenting. Stolt nå.

Da vet jo alle som leser mer enn nok om min dag. Skifte tema, perhaps?

Jeg leste en artikkel i dag, om FrP-medlemmer med minoritetsbakgrunn. -Åjada, de finnes. De stod stolt fram i Magasinet og fortalte om hor mye de elsket Siv Jensen, skattelette og asylpolitikk.
Har ikke vært så redd på lenge.
Den ene av dem fortalte om sin vanskelige bakgrunn, og om hvordan han som asylsøker hadde blitt reddet fra krig og elendighet. Om dagens asylsøkere kunne han fortelle at det viktige ikke er å redde mange, men å redde noen få på skikkelig vis. Kvantitet over kvalitet rett og slett.
Siv Jensen hadde også en kommentar. Det var jo virkelig flott å se slike mennesker i partiet, og hun uttrykket håp for at det vil hjelpe folk til å forstå at FrP er et parti for alle nordmenn. Videre uttrykket hun stor begeistring over at ingen av de intervjuede var kvoteflyktninger.

1 av 4 nordmenn er FrP-velgere.

  Kommentarer: 2    Postet: 14.12.2008   Klokken: 20:31   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 10.12.2008   Klokken: 22:20   Kategori: Blogg
Fred på jord. Monty Python. Speilreflekskamera. Tegnestifter. Plakater. Filmer. Rød Ungdom T-skjorte. Gode karakterer. Kaffeavtalen. Kaffekopp. Kjoler. Skjørt. Sosialisme. Sko. Ny bilmusikk til pappa. Dykkeutstyr. Storbytur. Ny jobb. Sofa. Levende lys. Minner. Hai. Dørhåndtak. Sverigeshopping med Aurora. Sauer. CD'er. Hitchcock Collection. Kjærlighet, one way or another. Juleselskap. Neglelakk. Stefarfamiliefri feiring. Flere timer i døgnet.

Make me happy, will you? 
  Kommentarer: 1    Postet: 10.12.2008   Klokken: 22:20   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 08.12.2008   Klokken: 17:35   Kategori: Blogg

I går var en super dag!
Tom Waits ble nemlig femtini år gammel.
Takk for at du er til, Tom. 

tomwiatstree
<3

 

Ja, også ble Andreas femten år i går...
Jej.

  Kommentarer: 1    Postet: 08.12.2008   Klokken: 17:35   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 2    Postet: 03.12.2008   Klokken: 23:59   Kategori: Blogg

corpsebride

MAGGOT
The sure redeeming feature
From that little creature
Is that she's alive
BLACK WIDOW
Overrated
MAGGOT
Overblown
BLACK WIDOW
Everybody know that's just a temporary state
Which is cured very quickly when we meet our fate

For alle som ikke har sett Tim Burton's Corpse Bride
ken jeg kort forklare at  sangen handler om liv og død.
Liv, puls og slike ting er overrated.

Jeg må si meg enig.
Når du er The Corpse Bride herself trenger du ingen av delene.
Hvis jeg blir henne når jeg dør er det bedre enn himmelsk.
Får jeg Victor i tillegg tror jeg at jeg løper til nærmeste bro nå.

Hva mer som er overrated?
Døgnrytme.
Bare se på meg.
Har ikke hatt en skikkelig døgnrytme på flere måneder.
Og jeg klarer meg jo aldeles strålende!
Søvn erstattes med kaffe.

Kreativitet erstattes også med kaffe.
Av en eller annen grunn forsvinner all kreativ tankegang
i samme øyeblikk som de herlige dråpene treffer leppene.

Godt humør ertsattes med kaffe det også.
Stakkars medmennesker.
Jeg føler med there.
I really do!

  Kommentarer: 2    Postet: 03.12.2008   Klokken: 23:59   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 5    Postet: 02.12.2008   Klokken: 20:58   Kategori: Blogg
Mitt første kåseri EVAH.
Brukte tre kvarter på det.
Ikke mobb.

Jeg tror jeg kan si, på vegne av både meg selv og resten av Norges befolkning, at denne fæle finanskrisa har spredd stor uro og usikkerhet. Spesielt når det kommer til julehandel. Og det er så absolutt ikke bra! Her i Norge har vi nemlig en stolt tradisjon og god trening når det kommer til julestria.
Vi starter gjerne i aug
ust.
Jeg var lenge bekymret for at den økonomiske ubalansen vi ser i verden nå skulle sette en stopper for alt sammen. Hele Norge stod og trippet ved butikkvinduene. Husmødre over hele landet rev seg i håret.
Hva skulle vi gjøre?!

Heldigvis har vi fantastiske folkevalgte, og Kristin Halvorsen kom fort på banen med en forklaring som reddet landet fra nervøst julesammenbrudd. Grunnen til at vi taper så mye penger nå, er jo rett og slett at vi ikke bruker nok! Det gikk et lettelsens sukk gjennom hele vårt landstrakte land.
Finansministeren sier
bruk mer! Jula var reddet! 
Kristin oppfordret alle til å bruke mer penger, og til å overdrive julehandelen i år. Selv tar hun gjerne en ekstra runde på Karl Johan med store bæreposer etter en handletur.
Hvorfor i alle dager gjør hun det, spurte folk. Vi er jo kjempeflinke til å shoppe, vi øver hvert år fra august til desember! Vi trenger vel ikke Kristin til å vise oss hvordan... Atter en gang var landet forvirret. Men Kristin reddet selvfølgelig dagen igjen. Så folk skal se at økonomien er i orden, var svaret.
Og der har du det altså! Er du usikker på hvordan økonomien har det, er det bare å ta seg en tur til Oslo. Ser du Kristin Halvorsen lufte handleposene sine er det ingen grunn til bekymring.
Og det får jo tankene til å vandre... En annen folkevalgt, nærmere bestemt statsminister Jens Stoltenberg, har jo uttrykt sin bekymring over at så mange mister jobbene sine nå. Og han har også sagt at å skape arbeidsplasser er en av de viktigste tiltakene i en slik forferdelig krise som den vi er i nå.
Kanskje regjeringen kan ansette noen av de nylig arbeidsløse arbeiderene til å vandre litt rundt i Norges handlegater, med store smil og enda større bæreposer? Ledet an av Kristin Halvorsen?
Så får vi i det minste trygghet rundt julehandelen i år også.

  Kommentarer: 5    Postet: 02.12.2008   Klokken: 20:58   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 02.12.2008   Klokken: 11:54   Kategori: Blogg
Skolens bibliotek har det siste året utviklet seg til å bli alle elevenes favorittrom. Ikke fordi de på magisk vis har fått øynene opp for bøker, men fordi rommet har blitt fylt med internettilkoblede datamaskiner. Hvert storefri samles nørdene her. De nærmest strømmer til i ukontrollerbare mengder. Du veit hvem de er. Litt bleike, kronisk skjelvende fingre, en skingrende tenåringsstemme halvveis inn i stemmeskiftet og et underskudd av sosial intelligens. De holdt på å tråkke meg ned i dag, når jeg stod i veien for døra inn til biblioteket.

Men du finner ikke bare slike mennesker på vårt elskede bibliotek. Det er også nok av fjortisjenter som ikke kan gå en hel skoledag uten å sjekke facebook og nettby et par ganger, fnise av andre menneskers bilder og sende hatmeldinger til alle som tenker annerledes.

Og selvfølgelig finner du også Andreas og meg her. Vi bruker tiden vår på en salig blanding av nyhetslesing, mail, blogg, nettby og skolearbeid. Akkurat nå for eksempel, leser jeg meg opp på Hepatitt C-viruset. Exciting stuff, I tell you.


Men nå roter jeg meg bort i egne tanker.
Egentlig ville jeg bare fortelle at jeg har skrevet et kåseri om julehandel (og jeg føler meg veldig stolt!), som jeg har tenk til å legge ut senere i dag. Så vet du i alle fall det.
  Kommentarer: 1    Postet: 02.12.2008   Klokken: 11:54   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 1    Postet: 02.12.2008   Klokken: 08:22   Kategori: Blogg

Night and day,
You are the one.
Only you beneath the moon
And under the sun.
Wether near to me or far,
It's no matter darling where you are.
I think of you.

Night and Day heter den, og det er en gammel jazzlåt. 
Ella Fitzgerald synger den veldig vakkert.
Du kan alltids Youtube det.

Og forresten: God Jul alle sammen!
Det har vært julegateåpning, reklamen man får i posten er full av juletilbud og TV-julekalenderene er i full gang. Og nå har vi fått snø også! Christmas has arrived. Her hjemme har vi ikke sånne nymotens pappkalendere. Vi har en en gammeldags gavekalender, med poser hengt på en brodert tøylapp vi fester med en spiker på veggen. Tradisjon, kaller vi det. Mamma lagde den "når ho var ung". Jeg prøvde å forklare min kjære mor at jeg går i 10. klasse, og at gavekalendere begynner å bli temmelig unødvendig. Mhm, sa mamma, og dagen etter hang julekalenderen på veggen.
Ragnis mor: Det er jo tradisjon, Ragni!

Ragni: *sukk*

Og alle der ute som venter på julegevaver, dere får dem ikke på en god stund enda. Jeg får lønning om åtte dager, og før det er gavershopping out of the question. Og hva ønsker egentlig folk seg? Let me know. Hvis ikke får du en kopi av heftet Andreas og jeg lager om prevensjon og kjønnssykdommer til sex og samliv-prosjektet. That goes for all of you.
Med unntak av Aurora, for julegaven hennes er nesten i boks.

Babling på blogg er gøy.
Saft suse! Fjompenissens dikkedarer og tant og fjas
førte smått om senn til til et vederstyggelig basketak,
og han fikk så hatten passet.


Takk igjen, Stian, for lista over brillefine norske ord og uttrykk.

  Kommentarer: 1    Postet: 02.12.2008   Klokken: 08:22   Kategori: Blogg
 • Profilbilde 19, Bergen
  Jeg er snart 20, bor i Bergen - men kommer fra Moss, liker rødvin og musikk og film og katter og han fyren som bor med meg. Jeg går VG2 kjemiprosess og blir lærling i Statoil til høsten.

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits